En av de mest lukrative karrierene, rørleggerarbeid har fått betydelig betydning de siste årene. Med den klare mangelen på fagarbeidere har det kommet opp en rekke institutter som tilbyr omfattende rørleggerkurs. Selvfølgelig kan enkle hurtigreparasjoner gjøres uten å gjennomgå noen opplæring. Imidlertid vil de som ser på rørleggerarbeid som et karrierealternativ på heltid være bedre plassert med formell opplæring.

Hva inkluderer kursene i rørleggerarbeid?

For å bli en autorisert rørlegger, må du sannsynligvis bli med i et institutt for å få grunnleggende kunnskap. Arbeid deg som lærling og gå videre for å få full erfaring. Deretter kan du til og med starte ditt eget rørleggerfirma. Det finnes flere treningssentre som tilbyr en rekke kurs, avhengig av hva du har behov for. De fleste kurs krever ikke at du har noen tidligere opplæring, siden du vil bli undervist i det grunnleggende så vel som avanserte detaljer om rørleggerarbeid.

De fleste kursene som underviser i rørleggerarbeid krever ingen spesielle ferdigheter bortsett fra evnen til å forstå og viljen til å jobbe hardt. Kursene er ikke veldig dyre og prisene avhenger generelt av dybden i faget samt hvilke områder du ønsker å spesialisere deg i. Rørleggerkursene som tilbys av instituttene dekker alle aspekter av oppgaven, inkludert teorier samt praktiske oppgaver for en praktisk opplevelse. Kursene holdes stort sett mandag til fredag ​​i ca 6-7 timer.

Noen av de vanlige aspektene ved rørleggerarbeid som kursene dekker er:

– Rørleggerarbeid helse og sikkerhet
– Armaturer og systemer
– Hvordan lodde
– Rørlegging av rørarbeid
– Kobberrørarbeid
– Montering og utskifting av ventiler, kraner, sisterner og sylindere
– Montering av plastrør
– Enkelt rørleggerarbeid
– Montering av baderomsinnredning
– Håndtering av jord og avløpsrør
– Installasjon av radiatorer
– Identifisere problemområder
– Læreplass under senior rørlegger

Når du har fullført kurset vellykket, er neste trinn å få en sertifisering av rørleggerarbeid. For å bli sertifisert rørlegger må du ta en praktisk prøve, hvoretter et diplom i rørleggerarbeid vil bli gitt til deg. Sertifiseringsprogrammet er en del av rørleggerkurset og krever at du oppfyller følgende kriterier:

– Du må være minst 18 år og ha gått minst 3 år i lære. Koble dette med tilstrekkelig relevant erfaring under senior rørlegger.
– Du må kunne jobbe uten tilsyn. Riktig forståelse av dokumenter og tekniske diagrammer er et must. Samtidig må du ha en god idé om hvor mye en viss rørleggerjobb sannsynligvis vil koste. Som sådan er kunnskap om matematikk en ekstra fordel.
– Tydelig kommunikasjon med kundene er et must. Dette er spesielt viktig når du trenger å forklare kundene den nøyaktige arten av problemet ditt.
– Fysisk form er et must. Du må kunne løfte og bevege deg rundt tunge vekter.

Selv med den økende betydningen av dyktige Rørlegger Asker, kan selvfølgelig hele prosessen virke kompleks. Mens rørleggere på juniornivå tjener mindre, blir betalingene ekstremt lukrative når du først har etablert deg. Med riktig veiledning og opplæring gjennom rørleggerkurs kan du til og med bygge din egen virksomhet og jobbe mot å oppnå en permanent kundebase.

Leave a comment

Your email address will not be published.